Alleen voor leden

Willem Wernsen

Willem Wernsen

Als puber liep Willem Wernsen in zijn woonplaats Amersfoort met folders langs de deuren. Van de beloning besteedde hij de helft aan kunstboeken over fotografie. Geboeid door deze vorm van beeldende kunst is hij altijd gebleven. Door de jaren heen werd de fotografie voor hem van een hobby tot een professionele passie. Maar aan enkele principes bleef hij al die jaren trouw: zijn foto’s zijn in zwart/wit en sociaal documentair.
Willem Wernsen (1954) heeft jaren gewerkt als slager in een familiebedrijf. Later werd hij marktmeester, maar altijd trok hij er ook met zijn Rolleiflex en Mamiya 6x6 erop uit. Zo kwam hij als autodidact volgens de kenners tot een eigen signatuur. Goed kijken naar mensen was en is daarbij belangrijk. Straatfotografie en portretten leidden tot fotoboeken en reeksen ansichtkaarten. Zijn werk is sinds enige tijd ondergebracht in een stichting die wordt beheerd door zijn dochter.
Van zijn vier fotoboeken zijn er twee, Beautiful People (2003) en Timeless (2011) niet meer verkrijgbaar. Behind the Great Wall (2014) met verslagen over China-reizen is dat nog wel. Daar is e-book On Street Photography (uitgeverij Craft & Vision, Canada) nu bijgekomen. Dat boek wordt mondiaal verkocht met een Engelstalige tekst, naar de foto’s toe geschreven.
Willem Wernsen is lid van de Nederlandse vereniging voor fotografen DuPho/GKF. Hij geeft op aanvraag workshops straatfotografie, lezingen online consulten analoog – digitaal. Foto’s van hem zijn onder meer geëxposeerd in Amersfoort, Den Haag, Antwerpen, Jinan (China), New York, Brugge, Amsterdam en Naarden.
www.willemwernsen.com
www.willemwernsen.com/en/
stichtingwillemwernsen@gmail.com

 

 

Enkele werken van Willem

 

_