Hoezo Heilige Huisjes?

November 2015 en er was een idee: Heilige Huisjes. Er zijn 52 kunstenaars die dit idee vormgaven, er zijn ruim 50 vensterbankeigenaren die al deze uitgewerkte ideeën een podium gunnen. En er zijn enthousiaste adviseurs,vrijwilligers, supporters, aangesloten organisaties, sponsoren zoals Rabobank, en vanwege de alliteratie: Heilijgers Heilige Huisjes en Buurtbudget. Zij hebben dit routeboekje mede mogelijk gemaakt.
Wij, kunstenaars, hebben de Heilige Huisjes onder de loep genomen, uitgediept en er tegenaan geschopt. Het resultaat is een opmerkelijke wandelroute (eigenlijk vijf!) langs verrassende kunstwerken op vensterbanken en aan gevels. Een nieuw cultureel eerbetoon aan de bloeiende pelgrimsstad Amersfoort.

We wensen u heel veel plezier.
Marjolein Tönis
Louise de Vries Lentsch
Projectleiders Galerie Absoluut

In de menubalk meer informatie over de deelnemende kunstenaars,routeboekje met de verschillende routes en het pelgrimsteken en de verschillende aflaten die te koop zijn.

Film: Hoezo Heilig?
‘Hoezo Heilig’ gaat over het ontstaan van verschillende kunstwerken. Het geploeter van diverse kunstenaars op zoek naar hun Heilig Huisje.
Film kijken >>

Aflaten: Uw bijdrage voor het project Heilige Huisjes. Lees verderWilt U reageren? Klik hier