Alleen voor leden

EXPOSITIE ABSOLUUT ONTDEKT VERBORGEN STAD
ZONDAG 7 SEPTEMBER T/M ZONDAG 23 NOVEMBER 2014

logo verborgen stad

Abel Cahen: “De ergste gebouwen vind ik gebouwen die helemaal niets zijn. Een gebouw kan lelijk gevonden worden; een gebouw kan mooi gevonden worden dat is allemaal legitiem. Maar wat eigenlijk niet legitiem zou zijn is waar je aan voorbij loopt en geen kwaad kan”. 

In 2014 staat op het kunstplein in de Stad van Cahen het thema ‘De Verborgen Stad’ centraal. Het startschot werd gegeven met een bijzondere reeks foto’s gemaakt door Jos Stöver van verborgen plekken aan de Amersfoortse Muurhuizen. De Stad van Cahen heeft Stichting Absoluut kunst&zofoort uitgenodigd te exposeren: De 12 deelnemende kunstenaars van Galerie Absoluut ont-dekken de gelaagdheid; de reflectie; het klankbord; de verbinding met binnen en buiten, de structuren en de ordening. Zij ont-dekken en onderzoeken de rafels en de muzen van waaruit deze stad zijn gestalte kreeg. Zij richten zich op verborgen mensen, verborgen verleden, verborgen geschiedenis en verborgen verbeelding.

Opening: De kunstenaars van Galerie Absoluut heten u van harte welkom op 7 september om 16.00 uur. Mirjam Barendregt en Josje Kuenen zorgen voor een spectaculaire opening. Dan wordt het doek opgehaald voor de onthulling van deze verborgen schatten.

Activiteiten: Gedurende de looptijd van deze expositie tot 23 november zijn er diverse lezingen en andere activiteiten in het auditorium van de Stad van Cahen, ( zie kunstladder) met aan het eind een wervelende slotmanifestatie.

Openingstijden: De Stad van Cahen is te ontdekken op doordeweekse dagen vanaf 10 uur en in de weekenden van 13 tot 17 uur. Adres: Muurhuizen 104 te Amersfoort.

Hou de persberichten via de (social) media in de gaten!

Deelnemende kunstenaars zijn

Carolien MagnusChristien KroonDineke Groenhof BlaauwJan de GraafHadewijch Ouwendijk, Jose Hutjes, Louise de Vries Lentsch,Marijke van  der MadeMarjolein Tönis, Nico van VlietReina de Weijer

Een impressie van de opening Absoluut ONTdekt Verborgen stad d.d. 7 september 2014, met  afbeeldingen Anja Claassen

De door Absoluut Ont-Dekte Stad is weer Verborgen, ingepakt en opgerold. De expositieruimte weer ontruimd en schoon.

Aan een geweldige expositie is een eind gekomen.