Alleen voor leden

Eerdere berichten

Op zaterdag 30 november 2013 was het een spannende middag in de Amersfoortse binnenstad. Bijna hadden een zwarte en witte Sinterklaas elkaar voor het eerst in hun leven kunnen ontmoeten.Op zich een mirakel. Zwarte Sinterklaas was uitgenodigd door galerie Absoluut Kunst&Zofoort om op ludieke wijze de nieuwe locatie te openen van de galerie. Een kleine optocht van zwarte Sinterklaas en kunstenaars pieten trokken met rijen goud gespoten schoenen en flyers door de binnenstad om onder het winkelend publiek aandacht te vragen voor hun decemberactie. Speciaal voor de feestdagen kunnen mensen klein werk van de exposanten aanschaffen tegen zeer betaalbare prijzen.

Openingstijden; Elke donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 en elke derde zondag van de maand.
Locatie: naast Hellestraat nr.24

Zie hier het fotoverslag van zaterdag 30 november 2013:

 

April 2013

Vanwege de succesvolle manifestatie “‘033Leegstand” ontvangt de kerngroep van Stichting Absoluut Kunst&zofoort een adviescheque ter waarde van €650  uit handen van Roel Robbertsen,  commissaris van de koningin en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.

Maart 2013

033Leegstand in de media

 

 

 

 

De 10 deelnemende kunstenaars voor het project 033Leegstand

Wat er aan voorafging:

Vanuit de Stichting Absoluut Kunst&zofoort is het initiatief ontstaan om het project ‘Leegstand’ op te starten met als doel het behoud van het Rietveldpaviljoen ‘De Zonnehof’  als kunst-en cultuurcentrum.

Voorbereiding, organisatie en uitvoering worden door de deelnemende kunstenaars zelf en vrijwilligers van Stichting Absoluut Kunst&zofoort gedaan.

Draagt u de kunst in Amersfoort ook een warm hart toe en zou u ons financieel willen steunen? Heel graag!  U kunt vanaf hier meteen doorklikken naar  www.sponsorkunst.nl (project Leegstand) om ons te steunen. Bij voorbaat hartelijk dank!

We zien u graag terug in maart 2013 in het Rietveldpaviljoen!

Galerie Absoluut initieert een nieuw Amersfoorts kunstproject met als thema Leegstand.

Het comité van aanbeveling project ‘Leegstand’ bestaat uit de volgende leden:
Harold Warmelink, Directeur De Flint Theater
Johanna van der Werff, Hoofd FASadE
Fons Asselbergs, voormalig Rijksadviseur Cultureel Erfgoed
Jan Willem van Lieshout, Makelaar og
Albertine van Vliet-Kuiper, oud-burgemeester Amersfoort

Doelstelling
Aandacht vestigen op de leegstand in o.a. culturele gebouwen en behouden van het Rietveldpaviljoen Zonnehof als cultuurcentrum.

Uitvoering
Tien Amersfoortse beeldend kunstenaars realiseren een spannende kunstmanifestatie in het Rietveldpaviljoen.
Het maatschappelijk relevante en actuele thema “Leegstand” is uitgangspunt voor het maken van de kunstwerken / kunstmanifestatie.  Naast de serie beeldende kunstwerken komt er een verkoopexpositie en zijn de kunstenaars ter plekke bezig met “werk in uitvoering”.  Aan het thema gerelateerde overige activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

2012

Bijzondere portretten:

Verbeelding aan het werk

Galerie Absoluut toont portretten van Amersfoortse bedrijven.

Galerie Absoluut heeft in najaar 2011 oude gerenommeerde Amersfoortse bedrijven en instellingen in de schijnwerpers gezet.

Deze expositie“Verbeelding aan het Werk” maakte deel uit van de Kunstmanifestatie Bijzondere Portretten. Op 4 september was de feestelijk opening met als hoogtepunt eenoptreden van het meer dan 100 jaar oude Amersfoorts Mannen Koor.

Ongeveer 25 bedrijven zijn enthousiast ingegaan op het voorstel om zich kunstzinnigte laten portretteren. Ze vormen een gevarieerd beeld van de bedrijvigheid in Amersfoort, we noemen onder andere: bouwbedrijf Van Bekkum, automobielbedrijf Pon, fourniturenwinkel Schwitzner, wasserij De Hoop, de oudste synagoge van Nederland, makelaar Govaert, boekhandel Veenendaal en last but not leasthet eerder genoemde mannenkoor.

Het is een gevarieerde expositie geworden met schilderijen, beelden in steen, keramiek, foto’s,film, stof en papier.

Er is een boekje verschene waarin van elk bedrijf een pagina is opgenomen met een kort verhaal over het bedrijf, een foto of schets van het kunstwerk en informatie over de maker ervan. Er zijn nog enkele exemplaren van het boekje te koop á € 5. U kunt daarover contact opnemen met leden van de kerngroep.